#BonDiaTGN | Entrevista a Guillermo Garcia, conseller de Medi Ambient i Espais Públics de Tarragona

Així serà la futura platja del Miracle

L’Estat es compromet amb l’ajuntament de Tarragona a posar en marxa la renaturalització de la platja del Miracle just un cop acabat el procés d’enderrocament de la plataforma. Aquesta demolició es durà a terme el primer semestre de l’any que ve i podria afectar la temporada de bany a la platja.

PUBLICITAT

El ministeri de Transició Ecològica serà qui defineixi el projecte de renaturalització d’acord amb el govern municipal. El conseller de Medi Ambient, Guillermo García, explica en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, que volen que hi hagi un espai verd i natural allà on hi ha ara la plataforma. Es mantindrà el vial de circulació i haurà una petita zona d’aparcament entre el vial i les vies del tren. La resta de l’espai quedarà alliberat.

En la mateixa entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, el conseller de medi ambient reconeix que, precisament, aquell tram de platja davant la plataforma del Miracle és el més perillós del litoral tarragoní pels canvis de corrents marins que es poden arribar a produir en un sol dia i l’increment de la temperatura de l’aigua del mar.

És la platja on es van produir l’any passat els ofegaments mortals que van obligar a ampliar l’horari de servei de vigilància de les platges a càrrec de Creu Roja. Un horari de 10 del matí a 8 del vespre que es manté aquest estiu amb un increment del servei d’informació a la població.

L’enderroc del ‘mamotreto’ és l’actuació principal del programa Greenbelt 26 que compta amb 31 milions d’euros aportats per fons europeus. Una altra actuació destacada és la renaturalització del riu Francolí fins a Sant Salvador. El conjunt d’intervencions han d’estar enllestides el 31 de desembre de 2025.

MIRA I ESCOLTA AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA

PUBLICITAT