#BonDiaTGN | Entrevista a Isabel Mascaró, consellera d’Hisenda de l’Ajuntament de Tarragona

‘Bon dia Tarragona!’ Aquest és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

PUBLICITAT

Avui, entrevistem a Isabel Mascaró, consellera d’Hisenda de l’Ajuntament de Tarragona

MINUT A MINUT ENTREVISTA A ISABEL MASCARÓ

Isabel Mascaró (1:13): “Hem aprovat amb nota aquests primers mesos i no era fàcil amb un govern amb minoria.”

Isabel Mascaró (1:43): “Estem satisfets i venim d’una situació econòmica en general, delicada en tots els municipis i la pràctica de tots ells, ha sigut la de pujar impostos i taxes i el cas de Tarragona, també existeix. No ho diem nosaltres com a equip de govern sinó que, en aquest sentit, per un pressupost de minim hi manquen uns 14 milions d’euros i per això, que s’estan treballant propostes per incrementar ingessos i contenir la despesa.”

Isabel Mascaró (3:40): “Amb les ordenançes fiscals ha de ser amb 7,7 milions d’euros. No ens agrada pujar impostos i és una mesura que no és suficient. Hem de fer propostes de refinançament per aconseguir millors tipus d’interès. L’Ajuntament té un problema de despesa corrent. Tarragona veurà grans millores en obra pública, perquè amb diversos fonts hi haurà diverses obres a la ciutat.”

Isabel Mascaró (06:12): “L’Ajuntament tindrà diverses inversions que farà que baixi la despesa corrent. Com la il·luminació LED a l’Ajuntament de Tarragona o la instal·lació de plaques solars, que baixarà, sens dubte la despesa en energia de l’edifici consistorial.”

Isabel Mascaró (9:14): “Una de les mesures és la contenció de la despesa de la partida de retribucions en 7,4%. L’alcalde va convocar tots els gerents de les empreses públiques i d’organismes autònoms i que s’havia de produïr una contenció del 5%. Pot haver un estalvi d’un milió d’euros. Son mesures que es troben sobre la taula.”

Isabel Mascaró (12:38):”Valoro molt positivament el càrrec i les relacions en global amb tots els grups polítics com a nivell personal i professional. Cadascú té les seves conviccions però les relacions son molt pacífiques i dins una gran correcció.”

Isabel Mascaró (13:48): La prioritat màxima dels pressupostos és que es garanteixin serveis de qualitat.”

Isabel Mascaró (16:00): “Els pressupostos és un problema de ciutat i és una qüestió de ciutat. I és per això que hem de negociar amb tots els partits i estem oberts a propostes. Estem oberts a negociacions.”

Isabel Mascaró (16:43): “En política les lògiques son diferents, la nostra prioritat son els pressupostos i el què encaixi millor amb la visió de l’equip de govern i escoltant propostes dels grups de la oposició son les premisses que treballem.”

Isabel Mascaró (17:20) (sobre si es pot governar en minoria): “Tot és possible. No prevec a curt termini pactes, però el més desitjable son els pressupostos. Com a equip de govern som molt diversos i si hem d’estar aixi 4 anys, jo crec que seriem capaços. Veurem què passa en un futur.”

Isabel Mascaró (18:30): “En el meu aterratge a l’Ajuntament, he de dir que tenim grandissims professionals. La maquinària rutlla però l’administració ja sabem quins son i que té uns tempos garantistes.”

PUBLICITAT