#BonDiaTGN | Entrevista a Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol Tarragona

“Som en un moment històric de transformació de Repsol a Tarragona”

El futur del complex de Repsol a Tarragona passa per aprofitar unitats industrials i redissenyar-les per produir combustibles renovables. La companyia estudia com fer més versàtils i competitives algunes d’aquestes plantes que ja funcionen. A mesura que la demanda d’aquests productes vagi augmentant, Repsol anirà adaptant les seves unitats.

PUBLICITAT

Ho explica amb detall el director del complex de Repsol, Javier Sancho, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona. Sancho recorda que s’ha produït fa poc una parada de química derivada, que el 2026 hi haurà una parada del cracker i que el 2028 li tocarà a la refineria. Amb aquest panorama, el director de Repsol parla sense embuts de moment històric

Repsol ha aprovat inversions per valor de prop de 100 milions d’euros que tenen com a objectiu millorar la competitivitat de Tarragona a nivell mundial i fer front al procés de descarbonització en l’horitzó del 2050. Dos dels tres grans projectes previstos ja estan funcionament i de cara al 2026 es treballa en una planta de polietilè per produir d’un plàstic molt específic. És alhora una fita i un repte per a l’empresa, en paraules de Sancho.

En el decurs de l’entrevista, el director de Repsol ha parlat del consum de l’aigua i de com el van reduint. En l’actualitat el 15% de l’aigua és reutilitzada però continuen treballant per incrementar aquestes xifres fins al 20%.

Sancho també remarca la importància de l’Observatori de la Qualitat de l’Aire perquè els permet disposar d’informació valuosa i atacar les puntes de contaminació i determinar quines mesures poden adoptar.  

ESCOLTEU AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA, L’ÚNICA D’AQUEST ANY DEL DIRECTOR DE REPSOL A TARRAGONA EN UN MITJÀ RADIOFÒNIC.

PUBLICITAT