#BonDiaTGN | Entrevista a Joan Aregio, director adjunt de la Xarxa Santa Tecla

Inici de les obres de la residència de gent gran a la Rambla Nova

Ben aviat començaran les obres de la nova residència de gent gran a l’edifici dels Caputxins, a la Rambla Nova de Tarragona. L’equipament, que gestiona la Xarxa Santa Tecla, disposarà de 70 places i substituirà i ampliarà l’actual residència Llevant, amb capacitat per a 60 usuaris.

PUBLICITAT

Les obres han d’estar enllestides a finals de 2025 perquè venen condicionades per les aportacions de 5 milions d’euros dels fons europeus. El pressupost global supera els 8 milions. El trasllat a la Rambla Nova permetrà que el centre Llevant sigui 100% sanitari, i destinar els actuals espais de residència a més llits hospitalaris i a quiròfans per a intervencions ambulatòries.

El director adjunt de la Xarxa, Joan Aregio, ha explicat en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona, que la nova residència de gent gran suposa un salt qualitatiu important.

Ampliació del taller ocupacional de La Muntanyeta

En la mateixa entrevista, Aregio ha explicat les obres de la nova residència de La Muntanyeta a Bonavista que tindrà capacitat per a 60 persones, més del doble de les actuals a Sant Pere i Sant Pau. El projecte també compta amb diners europeus i, per tant, ha d’estar enllestit l’any que ve. Ara s’hi està treballant a l’interior de l’edifici.

A les actuals instal·lacions, ha anunciat el responsable de la Xarxa Santa Tecla, comença aviat la reforma i ampliació del taller ocupacional de La Muntanyeta per donar cabuda a 50 usuaris.

Entre els projectes que fa poc s’han estrenat, en destaca el nou centre especial de treball a Vila-seca. Una bugaderia industrial que dona servei a tots els hospitals, centres d’atenció primària i residències de la Xarxa. Hi treballen una quarantena de persones amb capacitats diverses.

Llicència d’obres per al nou tanatori

El nou tanatori previst al cementiri de Tarragona ja disposa de la llicència d’obres de l’Ajuntament. Això suposa que ben aviat pot començar la construcció d’aquest equipament que impulsen la Xarxa Santa Tecla i l’empresa de serveis funeraris Mémora. El nou edifici disposarà de cinc sales de vetlla, oratori, vestíbul i altres espais amplis amb vistes a la ciutat.

El tanatori-crematori estarà ubicat a la part nord del cementiri, que és propietat de la mateixa Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, i suposarà una inversió de més de 6 milions d’euros. L’objectiu és estrenar-lo a finals de l’any vinent.

La concessió de la llicència d’obres ha sigut un procés de més de dos anys. Malgrat la lentitud administrativa, el director adjunt de la Xarxa Santa Tecla , Joan Aregio, no veu mala fe per part de l’Ajuntament.

La Xarxa considera positiva la competència amb el tanatori actual, que gestiona l’empresa mixta SERFUMT amb capital municipal i privat.

PUBLICITAT