#BonDiaTGN | Entrevista a Joaquim Nolla, cap Servei d’Arxiu de l’Ajuntament de Tarragona

Aquest dimarts al ‘Bon Dia Tarragona’, entrevistem a Joaquim Nolla, cap Servei d’Arxiu de l’Ajuntament de Tarragona.

PUBLICITAT

‘Bon dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Joaquim Nolla, cap Servei d’Arxiu de l’Ajuntament de Tarragona

1:15 Cada any hem d’escollir un eix temàtic. Enguany hem cregut que havíem de donar veu a aquestes dones que formen part de la història.

2:20 S’emmarca en la recuperació de la memòria democràtica, aquell espai històric entre la segona república fins a la transició.

3:15 Nosaltres sempre parlem d’un programa de Tarragona fet per les institucions i per la ciutat de Tarragona. Són entitats memorialista amb un programa que cadascú fa la seva aportació i nosaltres mirem l’encaix i el contingut.

4:40 Hi ha coses que les encarreguem, com el documental. Aquest encàrrec del documental i en aquest cas portarem exposicions externes. A vegades treballem amb temps.

5:30 Tindrem dues exposicions. Presentem el llibre a l’abril al Port i fer exposicions efímeres. D’altra banda una exposició a través d’un museu de la Jonquera. Van fer un treball de recerca de totes les dones exiliades.

7:15 La recerca la porta la universitat. Des de les institucions podem ajudar a impulsar treballs o recerques i que nosaltres podem ajudar a fer un impuls.

8:50 El dia dels valors republicans està passat per ple i normalment estava passat per la sala de plens, però l’espai com està, doncs vam valorar que valia la pena.

11:00 Aquesta visita és una cita ineludible. L’associació de víctimes del franquisme organitzen per tal que any rere any seguim recordant aquestes persones.

12:30 Al juny tenim un espai emotiu per l’obra i pel que simbolitza. El director va descobrir que la seva àvia va tenir un novio que el van afusellar. Va voler incidir i va crear un espai audiovisual de la càrrega emotiva que et pot portar tot plegat.

15:15 El món educatiu és el que té més futur. Hem d’incidir però fer més actes per ells amb rutes pedagògiques fent una passejada per la ciutat per espais amb presència de memòria històrica.

18:15 El programa de memòria ha d’anar fent activitats i n’hi haurà projectes durant la tardor d’aquest programa de memòria històrica.

PUBLICITAT