#BonDiaTGN | Entrevista a Jordi Piqué, director del Centre d’Estudis Guillem Oliver, i Jaume Llambrich, responsable Publicacions URV

Llibres tarragonins de ciències socials i humanitats, també per Sant Jordi

Publicacions URV i el Cercle d’Estudis Guillem Oliver del Camp de Tarragona també presenten llibres per aquesta diada de Sant Jordi.

PUBLICITAT

En el cas de la universitat l’objectiu és divulgar obres científiques entre la ciutadania, en paper i en versió digital. Això permet arribar a tot el món. Des de la seva creació el 2005, Publicacions URV ha editat més de 400 llibres. Les principals temàtiques són de ciències socials i humanitats, els àmbits on els llibres són la principal via de comunicació dels investigadors i docents amb la societat.

Jaume Llambrich, responsable de Publicacions URV, explica en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona que busquen oferir un servei a la societat i no un benefici econòmic.

El Cercle d’Estudis Històrics Socials Guillem Oliver es va crear el 1989 amb l’objectiu de publicar una revista, Kesse, i llibres de temàtica tarragonina. Fins ara han publicat 55 revistes i 28 llibres. Entre aquests, destaquen els vinculats a la història més recent de la ciutat: 2a República, guerra civil, franquisme, entitats culturals, personalitats… El president del centre, Jordi Piqué, ressalta la importància de preservar la memòria democràtica amb aquestes i altres iniciatives.

El Cercle i Publicacions URV col·laboren per tirar endavant les edicions de llibres i revistes. El proper llibre del Cercle estarà dedicat a les rutes literàries de Tarragona i sortirà a la tardor.

AQUÍ POTS VEURE I ESCOLTAR L’ENTREVISTA SENCERA

PUBLICITAT