#BonDiaTGN | Entrevista a Josep Maria Palet, director Institut Català Arqueologia Clàssica

PUBLICITAT

L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica té previst instal·lar-se a la nova seu de Tabacalera l’any 2028 o 2029. Aquest és el calendari amb què treballa aquest institut de recerca de projecció internacional que té l’actual seu a la plaça del Rovellat.

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona, el director de l’ICAC, Josep Maria Palet, explica que espera tenir enllestit aquest any el projecte de remodelació a fons de la nau 6 de Tacabalera, que estarà connectada amb el recinte de la Necròpolis Paleocristiana. L’objectiu és incloure el projecte als pressupostos del 2025 i destinar uns 3 anys a les obres de transformació del recinte,

L’objectiu és obrir l’institut a la ciutadania amb una planta baixa de l’antic magatzem de tabacs amb moltes activitats socials i educatives. Palet reconeix la importància del canvi de seu perquè suposa triplicar l’espai actual.

Palet confia que les eleccions catalanes no suposin un entrebanc perquè l’ICAC -diu- està fora del debat polític i compta amb la complicitat de la Generalitat, la URV i l’Ajuntament de Tarragona.

El director de l’ICAC remarca el paper d’aquest institut i dels altres tres centres punters de recerca de la Catalunya sud. Per això han començat a actuar de manera coordinada i reclamen un nou programa contracte amb la universitat.

L’ICAC es va crear el 2002 amb una gran aposta de les institucions. I ara Josep Maria Palet considera que cal donar-li una altra embranzida, que pot anar acompanyada de nous projectes de remodelació i posada al dia de recintes patrimonials de Tarragona com la Necròpolis i el Fòrum de la Colònia, que compten amb finançament europeu.

PUBLICITAT