#BonDiaTGN | Entrevista a Josep Pallarès, rector URV

La URV reclama al nou govern més diners i un finançament plurianual

La Universitat Rovira i Virgili demana al futur govern de Catalunya més diners i un contracte programa per poder planificar millor la seva gestió pel que fa a personal i infraestructures.

PUBLICITAT

El rector de la URV, Josep Pallarès, explica en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, que aquesta és una reclamació del conjunt d’universitats catalanes. Han elaborat un document on diuen que no volen un sistema de finançament any a any i aposten per un creixement sostingut del pressupost del sistema universitari català.

La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat d’aquest 2024 genera incertesa, segons el rector, perquè suposa per a la URV deixar d’ingressar entre 2 i 3 milions d’euros. En la pràctica, representa ajornar molts projectes i programes.

Un 23% menys en el consum d’energia

En la mateixa entrevista, Pallarès diu que la universitat tarragonina ha reduït el consum d’energia un 23% i que encara es pot millorar. Pel que fa a la remodelació a fons de la facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, assegura que a l’estiu les obres es posaran en marxa.

El rector també diu que la URV no pot créixer més després dels increments d’alumnes dels últims anys. Ara n’hi ha uns 12.000 de grau, 2.500 de màster i gairebé 2.000 fent el doctorat.

MIRA I ESCOLTA AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA

PUBLICITAT