#BonDiaTGN | Entrevista a l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales

‘Bon dia Tarragona!’ Aquest és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

PUBLICITAT

En aquest tercer episodi l’entrevistat és l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales. Després de 100 dies al capdavant del govern municipal i especialment de la roda de premsa on el batlle tarragoní va anunciar la situació econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, Viñuales es posa davant els micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona.

ELS TITULARS DEL PROGRAMA

1:30 – Viñuales: “La situació que ens hem trobat a l’Ajuntament és molt preocupant. Tenim un dèficit de 14 milions d’euros sobrevinguda per diversos factors. Hi ha dues opcions: pujar ingressos o baixar despeses”

2:44 – Viñuales: “Estalvi i eficiència. No reduirem serveis, però sí que hem de ser eficients. Cada any donem 14,5 milions d’euros a l’EMT per sufragar el dèficit”.

4:13 – Viñuales: “Hem fet una proposta de la pujada de l’IBI. Som conscients de l’esforç que suposa, però és un esforç que també farà l’administració

5:50: “Demano a la ciutadania que entengui la pujada impositiva. […] No busquem excuses. Hem vingut a arreglar coses i a no fugir d’estudis sent responsables”.

9:40 – Viñuales: “Em sento sorprès per la manca de solidaritat de partits com el PP. Aquest no és un problema meu. És un tema de ciutat. Des d’ERC, Junts i ECP van ser comprensius”.

11:00 – Viñuales: “No és just buscar culpables, perquè hi ha coses estructurals. Però la previsió d’ingressos de l’anterior govern no s’ha complert

11:51 – Viñuales: “Reduirem la despesa en energia, amb projectes que ens han d’ajudar molt a mig termini. Hem de prestar serveis amb qualitat, i tot allò superflu no ho podem fer. No reduirem despesa en serveis socials”.

12:40 – Viñuales: “Ens falten 14 milions. Per tant, hem de reduir la despesa en 14 milions. En deu anys no han augmentat els ingressos de l’Ajuntament”.

13:51 – Viñuales: “La proposta que hem fet als partits és transparent”

14:15 – Viñuales: “Quan només tens un camí, només queda caminar. Espero rebre el suport de l’oposició”.

15:22 – Viñuales: “Els pressupostos? Prioritzar serveis públics. Que la ciutat estigui neta, que hi hagi policia i seguretat”.

16:40 – Viñuales: “Els temes de ciutat no requereixen de política barata. Abans de condicionar, hi ha la ciutat

17:30 – Viñuales: “Un grup polític que no hi és en moments difícils… Això té un nom: deslleialtat a la ciutat”. 

20 – Viñuales: “Només puc agrair a Junts el suport, però no per nosaltres: per la ciutat. […] El senyor Sendra i el seu grup hi van ser. Em semblen molt més responsables i lleials a la ciutat que altres grups que s’omplen la boca i no hi són“.

21:00 – Viñuales: “El contracte de la gestió de la brossa el tindrem en un any i mig. Mentrestant: pam a pam. […] Guanyi qui guanyi hi haurà recursos. El dia que veurem una empresa amb informes i màquines, serà en un any i mig”.  

22:00 – Viñuales: “Estic content per la neteja durant i després de les festes de Santa Tecla”.

25:00 – Viñuales: “Els grans temes de ciutat (Banc d’Espanya i Tabacalera) no es deixaran de banda. No hem de confondre despesa corrent i inversió amb la ciutadania. Són projectes que poden tirar endavant gràcies a inversors externs. No tota la inversió ha de ser pública”.

PUBLICITAT