#BonDiaTGN | Entrevista a Magí Seritjol, director de Tarraco Viva

Tarraco Viva lamenta que no se’l consideri un dels grans festivals del país

PUBLICITAT

Els organitzadors de Tarraco Viva lamenten que encara no se’l consideri com un dels grans festivals del país i que aquests siguin només d’arts escèniques. A punt d’encertar la 26a edició, el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, reflexiona en veu alta en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, i critica (sense mencionar-la) la poca implicació de la Generalitat en el certamen.  

Seritjol remarca que el festival dedicat a la història va ser pioner i ja és una referència europea, però admet que cal seguir picant pedra i millorar l’estratègia perquè Tarraco Viva rebi el mateix suport que els grans festivals de Catalunya dedicats a música, teatre, cinema o dansa.

El pressupost d’enguany puja i supera els 400.000 euros, gràcies a la implicació de l’Ajuntament (280.000 euros), la Diputació i el Port. Però, segons Seritjol, falta molt per arribar als números d’altres cites culturals de referència a Catalunya.

Després de liderar Tarraco Viva durant un quart de segle, Magí Seritjol en fa una valoració positiva però afirma que hi ha un camí per recórrer enorme fins assolir l’objectiu que el coneixement i la divulgació de la història sigui un dels motors de creixement econòmic sostenible de Tarragona.

Pel que fa a l’edició d’enguany, el Mediterrani a l’antiguitat n’és el tema central. S’hi han programat més de 350 activitats entre el 13 i el 26 de maig. El primer cap de setmana tindrà un protagonisme especial el Moll de Costa i el segon es concentrarà al voltant del Camp de Mart i la Part Alta. Les entrades es posen a la venda el proper dimarts 7 de maig.

Es comença a treballar en la celebració dels 25 anys de Patrimoni Mundial

L’ajuntament de Tarragona comença a preparar la commemoració dels 25 anys de la declaració de Patrimoni Mundial per part de la Unesco.

L’àrea de Patrimoni ha creat una comissió per treballar en aquesta celebració, que començaria a finals d’aquest any amb unes primeres activitats, i culminaria el novembre de 2025, just quan farà un quart de segle de la nominació.

El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, diu que la idea és aprofitar l’aniversari per pensar en clau de futur i com créixer i millorar en la divulgació del patrimoni com a eina de transformació de la ciutat.

Cal recordar que el festival Tarraco Viva va néixer en l’etapa de la candidatura del conjunt arqueològic de Tarragona a Patrimoni de la Humanitat. La Unesco va aprovar la nominació el 30 de novembre de l’any 2000. Hi formen part catorze monuments als municipis de Tarragona, Constantí, Altafulla i Roda de Barà.

MIRA I ESCOLTA AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA

PUBLICITAT