#BonDiaTGN | Entrevista a Manel Vázquez, Intendent Guàrdia Urbana Tarragona

El triple d’agents de la Guàrdia Urbana al carrer a partir del 3 de juny

El dilluns 3 de juny comença una nova etapa a la Guàrdia Urbana de Tarragona, que suposa triplicar el nombre d’agents de la unitat de proximitat. Això significa que  passaran de 20 a 60 els efectius que patrullaran pels carrers de la ciutat.

PUBLICITAT

Ho anuncia l’intendent del cos, Manuel Vázquez, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona. L’objectiu de la nova etapa, diu, és apropar la policia local a les necessitats de la ciutadania prioritzant la interlocució amb les entitats i el veïnat de cada zona. 

Vuit caporals seran els referents de barri. Amb aquest nou model, la Guàrdia Urbana vol tenir més presència al carrer, detectar-hi possibles problemàtiques i actuar preventivament. 

En l’actualitat, la policia local de Tarragona compta amb 219 agents, però al juny s’aniran incorporant 30 efectius més. Vázquez assegura que no baixaran la guàrdia en temes de seguretat ciutadana, però diu que les patrulles de carrer actuaran sobretot per raons d’incivisme, convivència i compliment d’ordenances. 

L’intendent qualifica d’excel·lent la coordinació amb els Mossos i preveu que encara serà millor quan estigui operativa la comissaria conjunta prevista a l’estació d’autobusos. 

Tot i l’increment de fets delictius de l’últim any, Tarragona és una ciutat segura, diu el cap de la Guàrdia Urbana, però preocupen alguns fenòmens com els robatoris en interiors de vehicles o l’ús d’armes blanques. 

De cara a l’estiu, Vázquez anuncia que hi haurà més presència policial als espais públics i un equip fix d’agents a les platges.

Pel que fa a les queixes dels sindicats sobre l’incompliment del conveni laboral, Vázquez confia que aviat es resoldrà el conflicte. Tot i així, reconeix que si no els agents no fan hores extres caldrà solucionar els dispositius especials amb més mossos. 

MIRA I ESCOLTA AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA

PUBLICITAT