#BonDiaTGN | Entrevista a Maria Roig, portaveu grup municipal ERC

Mas d’en Sordé i la Budellera, línies vermelles d’ERC en el futur POUM

Esquerra Republicana posa línies vermelles en la negociació del Pla d’Ordenació Urbana de Tarragona. Els republicans rebutgen radicalment la proposta del govern del PSC d’urbanitzar l’entorn de Mas d’en Sordé i una àrea petita de la Budellera.

PUBLICITAT

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, la portaveu d’ERC Maria Roig ha destacat que la proposta actual de POUM els satisfà en línies generals perquè manté les directrius del mandat anterior en temes com el trasllat de la CLH, el paper clau de l’Horta Gran i el canvi d’ubicació de l’antiga Laboral. Però adverteix al govern de Viñuales que hi ha dos punts innegociables a la zona de Llevant.

Els republicans, d’altra banda, veuen amb bons ulls el trasllat de l’escola i conservatori de Música de la Diputació a Tabacalera, tal com proposa l’alcalde, perquè forma part de la filosofia de crear-hi un gran central cultural i formatiu.

Pel que al conflicte territorial amb Altafulla, Maria Roig aposta per arribar a un acord econòmic entre els dos ajuntaments sense tocar els límits municipals. La portaveu republicana a Tarragona creu que el consistori de la capital podria pagar una quantitat al d’Altafulla si aquest presta uns serveis en aquests terrenys en disputa.

En relació a l’àrea metropolitana, el grup municipal d’Esquerra reclama a l’alcalde informació de les converses amb altres alcaldes i les altres administracions implicades en el projecte.

Esquerra creu que Viñuales buscarà l’estabilitat amb dos exregidors de Vox

En la mateixa entrevista, Maria Roig afirma que el pacte entre el PSC i Junts a l’Ajuntament de Tarragona ja és una realitat i que l’alcalde Rubén Viñuales buscarà l’estabilitat amb els vots dels dos regidors no adscrits procedents de Vox. Aquesta fórmula sumaria 14 dels 27 vots del plenari.

Un any després de les eleccions, els socialistes segueixen governant en minoria amb 9 consellers. Els tres membres de Junts s’han ofert a entrar al govern, però això suposaria el rebuig d’En Comú Podem a formar part d’un executiu a tres bandes. Amb els republicans a l’oposició, una possibilitat és que els dos exregidors de l’extrema dreta donin suport extern al govern en votacions clau. Són els consellers Francisco Javier Gómez i Jaime Duque Moreno que van abandonar Vox el passat mes de març.

Aquesta és la hipòtesi que expressa la portaveu d’ERC, Maria Roig, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. Roig es pregunta a canvi de què Junts entraria al govern del PSC

Els republicans qualifiquen de decebedor el primer any de mandat de Rubén Viñuales, critiquen el seu esperit recaptatori i insisteixen que seguiran de ben a prop el compliment de l’acord de pressupostos.

En clau interna de partit, Maria Roig reconeix que en els propers mesos Esquerra haurà de triar el seu líder i candidat a l’alcaldia per al 2027.

MIRA I ESCOLTA AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA

PUBLICITAT