#BonDiaTGN | Entrevista a Nacho García, conseller d’Urbanisme de Tarragona

Aquest dimecres al ‘Bon Dia Tarragona’, entrevistem a Nacho García, conseller d’Urbanisme de Tarragona.

PUBLICITAT

‘Bon dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Nacho García, conseller d’Urbanisme de Tarragona

1:15 Farà un mes vam tenir un primer contacte amb els grups municipals. Aquestes directrius s’havien de desenvolupar i ara ens tornarem a reunir per encarrilar les negociacions.

2:00 El principal requeriment és cohesionar la ciutat amb Ponent i Llevant. Hem d’equilibrar el creixement per tots els costats.

3:20 Hi haurà un creixement que serà més per Sant Pere i Sant Pau, no una extensió per Llevant.

4:15 Un sector petitet estarà connectat amb el Nàstic. Farem una petita franja de creixement amb el PMU34.

5:00 Mas d’en Sorder estem treballant perquè estigui en el proper POUM.

5:55 Ens vam reunir amb Exolum i estem esperant que enviïn les propostes tècniques i amb això acabar de definir la seva peça de creixement en aquest espai. Creiem que els terrenys portuaris són els millors per ells.

7:30 Nosaltres hem posat damunt la taula el PP9, però entenem que l’anterior proposta també es coherent. És una qüestió més tècnica de Generalitat. El POUM vol dir quin model de ciutat volem pels propers 30-40 anys.

9:20 La ciutat per Ponent ha de creixer en equipaments. Hem de donar-li una certa protecció urbanística.

11:10 Les normes transitòries s’hauran de prorrogar. Teòricament no hi ha d’haver problemes.

11:50 Jo sempre he dit que a mi m’agradaria que fos com el de 2013 que s’aprovés sense cap vot en contra. Tenim bona sintonia amb ERC, Comuns i Junts.

12:45 Amb VOX hem explicat el POUM però no hi contem.

13:20 Hem de començar a executar el Pla Integral de la Part Baixa. Tenim dos temes sobre la taula. El col·lector Torres Jordi

14:55 Volem un espai més gran pels vianants i crear refugis climàtics. És la idea en que estem treballant.

18:30 L’altre dia vam tenir una primera conversa amb carreteres d’aquí per veure les necessitats que hi ha fins a Sant Salvador. Veurem si hem de negociar un traspàs o busquem una altra fòrmula que ens faciliti.

24:10 Anem justos pels Fons Next Generation però anem a temps. Després de l’estiu podríem estar en obres del Fòrum de la Colònia.

26:00 El projecte el tenen gairebé enllestit, pinta bé que per fi podem tornar a obrir el Museu de la Necròpolis.

PUBLICITAT