#BonDiaTGN | Entrevista a Nacho Garcia Latorre, conseller Urbanisme i Patrimoni de Tarragona

“Les converses pel trasllat de l’antiga CLH seran llargues i difícils”

El trasllat dels dipòsits de l’antiga CLH és la peça clau per desenvolupar el futur Pla Urbanístic de Tarragona a l’entorn del riu Francolí. I les converses entre l’Ajuntament i l’empresa Exolum, propietària dels terrenys, són complexes i es preveuen difícils i llargues, en paraules del conseller municipal d’Urbanisme, Nacho García Latorre.

PUBLICITAT

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, el conseller ha explicat que ja han mantingut diverses reunions discretes amb l’empresa, on han participat els tècnics municipals i l’equip econòmic que porta una companyia externa. Les postures han estat molt discordants i García Latorre confia que amb el temps es vagin apropant. Però admet que la negociació va per llarg.

El responsable municipal reconeix que sense el trasllat dels dipòsits no es pot desenvolupar la remodelació del polígon industrial Francolí ni les altres actuacions previstes al POUM a l’entorn de l’Horta Gran.

El govern municipal socialista confia en arribar els pròxims mesos a un acord ampli sobre el POUM amb Esquerra, En Comú Podem i Junts, però descarta al PP del consens majoritari.

D’altra banda, García Latorre ha confirmat que el pla parcial 1, situat entre avinguda Andorra i avinguda Catalunya, s’haurà de refer de nou per la importància d’unes restes arqueològiques. Això fa inviable el projecte actual que ajudava a embellir l’entrada al centre de Tarragona per la N-240

El conseller d’Urbanisme també ha dit que estan parlant amb Adif de l’espai del carrer del Mar que haurà de cedir per fer possible la instal·lació del tramvia. El traçat per la ciutat ja està acordat entre Ajuntament i Generalitat.

MIRA I ESCOLTA AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA

PUBLICITAT