#BonDiaTGN | Entrevista a Rat Cebrian, escriptora i Yvonne Fuster, il·lustradora

Aquest divendres al ‘Bon dia Tarragona’ entrevistem a Rat Cebrian, escriptora i a Yvonne Fuster, il·lustradora.

PUBLICITAT

‘Bon Dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona, presentat pel periodista Ricard Lahoz. Us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Rat Cebrian, escriptora i Yvonne Fuster, il·lustradora

Rat Cebrian (1:15): “La idea sorgeix d’un altre llibre solidari que vam fer sobre els moments dolents que tenim a la vida. Estava inspirat en una dona que patia càncer. Aquesta vegada ens hem adreçat a un públic infantil”.

Rat Cebrian (2:20): “És un nen qui ens explica aquestes emocions i el què viu estant tants mesos a l’hospital. Aquesta realitat limitant té aspectes que no ens agraden, però altres coses, en el fons, positives”.

Yvonne Fuster (3:10): “No és el primer llibre que fent juntes. Vam fer el llibre sobre el càncer i també n’havíem fet un sobre l’alzeimer”.

Rat Cebrian (3:49): “Aquest llibre és solidari i va dedicat a ‘Pallapupas’. Són pallassos que van als hospitals i ofereixen humor a les persones ingressades, petits i grans, per donar suport”.

Rat Cebrián (5:56): “Normalment primer fem el text i després les il·lustracions”.

Yvonne Fuster (6:27): “No volíem que es veiés la cara del nen o la nena. Va ser xulo pensar com podíem fer que semblés un hospital i com amb els peus i les mans havíem d’explicar el que posa al text”.

Yvonne Fuster (7:22): “Cada fons explica l’emoció que viu el personatge”.

Rat Cebrian (8:50): “Per col·laborar cal entrar a ‘Tot suma’ i fer una aportació. Segons l’aportació hi ha una recompensa o una altra. Hi ha diferents opcions. Fins que no aconseguim la quantitat necessària, no es farà realitat el projecte. Necessitem que molta gent posi el seu granet de sorra. La data límit és el 6 de desembre”.

Rat Cebrian (11:08): “‘Pallapupas’ de seguida es va entusiasmar amb la proposta”.

Rat Cebrian (11:35): “Volem intentar tenir el llibre abans de Nadal. Fins l’últim dia no poder portar a màquines el llibre definitiu, perquè hi volem afegir totes les persones que hi han col·laborat”.

Yvonne Fuster (12:36): “Treballem molt bé juntes i les dues som ràpides de ment. M’agrada molt perquè una part del conte explica les emocions fosques de la malaltia i l’altra la part lluminosa”.

Rat Cebrian (13:43): “Ningú s’imagina la quantitat de feina que hi ha darrere. Hi ha molta feina de revisió del text”.

Rat Cebrian (15:19): “El que guanyem és contribuir a que el món sigui una mica millor”.

PUBLICITAT