#BonDiaTGN | Entrevista a Sandra Ramos, consellera de Cultura i Festes Ajuntament de Tarragona

PRIMÍCIA: L’1 de juliol comencen les obres al Teatre Metropol

Les obres del Teatre Metropol comencen l’1 de juliol i aquesta primera fase estarà enllestida el 19 de desembre. Les dates les ha anunciat la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT

Aquest calendari permet comptar amb els 70.000 euros de subvenció de la Generalitat a un projecte que supera els 300.000 euros de pressupost. La primera fase consistirà en recuperar els colors originals i restaurar els elements de Josep Maria Jujol que hi ha dins del teatre. També es treballarà a les cobertes per evitar filtracions d’aigua.

La segona fase, amb un pressupost d’altres 300.000 euros, començarà a inicis del 2025 i s’intervindrà al pati i les columnes. Més endavant, caldrà instal·lar un nou sistema de climatització perquè l’actual no funciona. Per a Sandra Ramos és rellevant posar dates concretes a la remodelació del teatre modernista.

“A la primera planta s’instal·larà el Centre Jujol, que no l’arxiu de l’arquitecte”

En la mateixa entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, la regidora de Cultura explica que ja s’està treballant en el conjunt de l’edifici de Rambla Nova 46. A la primera planta, que estaria connectada al hall del teatre, hi aniria el Centre Jujol, un espai d’interpretació del modernisme a Tarragona. Un centre diferent a l’arxiu de l’artista tarragoní que -creu la consellera de Cultura- s’hauria d’instal·lar al Col·legi d’Arquitectes.

Ramos també detalla que a la segona planta del Metropol s’ubicarien les dependències de suport al teatre. A la tercera, els tècnics de l’àrea de Cultura. I a la quarta i última planta, un restaurant. Aquest establiment gastronòmic ajudarà a mantenir econòmicament el conjunt de l’edifici quan estigui operatiu. De moment, no hi ha dates per definir la remodelació completa de l’edifici.

MIRA I ESCOLTA AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA

PUBLICITAT