#Reposició #BonDiaTGN | Entrevista a Maria Bodí, cap Servei Medicina Intensiva de l’Hospital Joan XXIII

Aquest dimecres al ‘Bon Dia Tarragona’, entrevistem a Maria Bodí, cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Joan XXIII.

PUBLICITAT

‘Bon dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Maria Bodí, cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Joan XXIII

2:05 S’han estrenat dotze unitats. Són 24 llits més i el proper més està previst obrir una unitat de semicrítics, per poder ingressar pacients amb menys gravetat.

3:55 Estem al voltant de mil pacients ingressats a les UCIs i mil pacients atesos a fora de les parets.

5:35 La interoperabilitat ens permet disposar d’una atenció més clara i ens permet utilitzar les dades per avançar en el coneixement. Parlem de tecnologia de domòtica i l’Internet de les coses.

6:15 Tenim un servei avançat per donar més o menys llum al pacient, boxos amb major intimitat pel pacient i les famílies. I l’entorn volem que sigui més amable amb les famílies.

9:20 Diria que falten professionals de tots els perfils a tot arreu. En la UCI treballen 35 persones i hi ha una dotació d’una enfermera per cada dos pacients. Aquesta ratio augmenta en les àrees de semicrítics.

12:00 La pandèmia ha suposat un abans i després per tot. Ens ha deixat tocats perquè s’han vist situacions molt extremes que nosaltres no estavem habituats.

13:50 Jo crec que es va coneixer el que es feia encara que fos en una situació molt puntual, però la UCI que fem avui dia potser no es coneix del tot.

17:50 Al 2013 vam començar amb la història clínica digital dels dispositius que es necessita per aquests pacients.

22:50 Estem parlant de gairebé 400 donants a Catalunya. A les comarques de Tarragona tenim la xifra més alta de donacions de la història i està molt per damunt dels darrers anys. Estem en xifres per damunt de prepandèmia.

25:00 Som una societat especialment sensibilitzada i estem ben informats i amb aquesta informació pren les decisions.

PUBLICITAT