#ReposicióBonDiaTGN | Entrevista a Àngel Belzunegui, professor de Sociologia de la URV

Aquest dimarts al ‘Bon Dia Tarragona’, entrevistem a Àngel Belzunegui, professor de Sociologia de la URV.

PUBLICITAT

‘Bon dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Àngel Belzunegui, professor de Sociologia de la URV

1:10 La primera conclusió seria que el consum de les substàncies més consumides han baixa considerablement des de 2015. Els consums han baixat notablement.

3:05 Al llarg dels anys s’ha consolidat i ha baixat aquest consum.

3:15 No necessariament, ens guiem amb la llei del millor amic. Aquesta llei diu que si el teu millor amic fa això, tu tens moltes probabilitats de també consumir. Els parents i els amics són els majors condicionants per al consum, però es pot veure corregit per les actituds parentals.

5:40 El consum a 30 dies és més alt en les noies tant de tabac com en alcohol.

7:40 L’alcohol és una substància que està sobrevalorada a nivell social. No som conscients de les conseqüències negatives que té, no només per adicció, sinó per les conseqüències que té.

9:45 El cannabis cada cop té més presència. Hi ha nois que diuen que no fumen, però si prenen cannabis i per tant serien també fumen.

12:20 Nosaltres anomenem adiccions comportamentals. Les analitzem des de fa poc. Des de 2015 només hem inclós una bateria en les dues últimes. I estant creixent. Tenim usos compulsius d’Internet, no tant cap al joc amb diners. És més freqüent el joc presencial que el joc online.

PUBLICITAT