#ReposicióBonDiaTGN | Entrevista a Enric Aguilar, director de IU – RESCAT

Aquest dijous al ‘Bon Dia Tarragona’, entrevistem a Enric Aguilar, director de l’Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica.

PUBLICITAT

‘Bon dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Enric Aguilar, director de IU – RESCAT

1:40 Estem veient aquesta anomalia que ja han estat càlids. Les dades apunten que ens hem passat de l’acord de París.

2:20 El conjunt del planeta s’està escalfant de manera continua i ho continuarà fent fins que la corba d’emissions no es doblegui.

3:55 Tota la previsió és fer especulacions amb dades de ciència. Estem veient episodis de precipitacions de nivell més extrem i amb el Mediterrani fa calor de dia i de nit. I veiem un hivern amb situacions anticiclòniques més llargues.

4:50 Després estan les coses que gairebé no podem veure com l’augment del nivell del mar.

6:00 Aquesta conversa l’hauríem pogut tenir fa 25 anys però els resultats d’aquestes converses es van quedar en desitjos de la ciència i la política.

7:35 Tarragona si parlem de canvi climàtic tenim diversos problemes: Les onades de calor de l’estiu. També la pujada del nivell del mar.

9:35 El moment de solucionar la sequera no és el moment de la sequera, és quan no n’hi ha per tenir aquest temps per preparar-te per la propera.

10:10 Els estaments municipals i supramunicipals han de desenvolupar polítiques de canvi climàtic. Pensar quins efectes provoquen les situacions extremes. I a partir d’aquí derivar solucions.

11:30 Podem pensar com solucionar la pèrdua de sorra. Les dunes a les platges i a les infraestructures ens les hem carregat. El mamotreto ha de ser una zona naturalitzada i que permeti recuperar una mica de zona natural.

15:10 Jo crec que la indústria s’ho replanteja ja sigui per compromís econòmic o pel planeta. I el turisme també ho replanteja. El turisme és un altre dels eixos de treball. El turisme és agent i pacient del canvi climàtic.

18:45 Estem satisfets i treballant en moltes propostes i les nostres línies de recerca.

24:15 Anem cap a un clima més càlid més extrem. No diria cap a un clima sec.

PUBLICITAT