#ReposicióBonDiaTGN | Entrevista sobre el servei d’acolliment familiar

Parlem d’un tema social molt interessant i que potser és poc conegut i que fa una tasca molt important dia a dia en la nostra societat: es tracta del servei d’acolliment familiar.

PUBLICITAT

Per conèixer amb més detall aquest servei parlem amb due sprofessionals de l’àmbit com funciona aquest procés d’acolliment familiar: Adela Anglès i Rosa Soler, tècniques del centre d’acolliment familiar Casa Sant Josep.

Minut a minut

“L’acolliment manté la relació amb la família d’origen i li dóna qualitat”.

“En l’acolliment sempre hi ha possibilitats de retorn a la família d’origen, però hi ha casos on és difícil, en tot cas sempre es manté la connexió”.

“Actualment tenim 52 infants acollits en 45 famílies i sempre es necessiten més famílies acollidores”.

“Les famílies acollidores han de tenir estabilitat física i psicològica, a més de les característiques habituals per tenir cura d’un infant”.

“Dins del procés de valoració s’ofereix un curs experiencial a les famílies perquè coneguin com és l’experiència”.

“Quan treballes amb humans sempre hi ha dificultats, però quan l’encaix és bo els projectes resulten molt reparadors pels infants”.

“Els percentatges de retorn a la família d’origen no són molt alts, per això s’han d’augmentar els recursos de protecció”.

“Les famílies col·laboradores ajuden en accions concretes en infants més grans que resideixen a centres, acompanyant-los en moments de lleure”.

“No tenim un perfil ideal de famílies, només s’ha d’entendre que és l’acolliment, aquí entren models monoparentals, homosexuals, o famílies reconciliades”.

PUBLICITAT