Vila d’Abadal: “Les lleis que tenim avui dia dificulten la gestió forestal”

Avui ha passat pels micròfons de Carrer Major Josep Maria Vila d’Abadal, president de PEFC Catalunya, l’Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal, sobre gestió dels boscos i l’elevat risc d’incendi aquest estiu.

PUBLICITAT

Vila d’Abadal assenyala la complexitat de les lleis actuals com el principal problema a l’hora de portar a terme una gestió forestal adequada. “No és que no en sapiguem, però tens un munt de lleis que ens dificulta la feina. Però nosaltres sabem fer-ho i ara fem tard”, critica el president.

A la vegada, també ha volgut fer una crítica a la societat, ja que aquesta “no té coneixement dels boscos”. “Ara estan abandonats i a mercè del foc”, lamenta Vila d’Abadal, que creu que la idea de com cuidar el bosc és errònia.

“El propietari ha d’invertir i inverteixen. Però els boscos des de fa trenta anys que no són rentables i així i tot posen dificultats”, explica Vila d’Abadal sobre els problemes que es troben els propietaris del terreny.

A més, també assenyala la funció dels mitjans de comunicació com molt importants a l’hora de fer veure la gestió forestal com “realment és” i que no sempre tallar arbres és una cosa negativa.

PUBLICITAT