Aconseguir major proximitat entre el COMT i els col·legiats

Aquest dilluns a Carrer Major hem parlat amb el nou president del Col·legi de Metges de Tarragona, Sergi Boada, qui era proclamat el passat dijous en obtenir 1385 vots, molt per sobre la seva contrincant Remedios Rico que obtenia 504.

PUBLICITAT

Boada, és especialista en Anestèsia, Reanimació i Tractament del Dolor i des del 2012 coordina la Unitat de Dolor crònic de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, i ja s’havia presentat a les darreres eleccions amb resultats molt ajustats. Per aquest motiu assenyala que “després de 12 anys de candidatura continuista al Col·legi de Metges, els resultats demostren que els metges a la ciutat volen i reclamen un veritable canvi” i que la llarga tasca del seu equip “ha donat els seus fruits”.

El nou president es posa al capdavant de la institució en plena segona onada de la pandèmia i quan el risc de rebrot per COVID-19 a Catalunya continua enfilant-se i enmig d’una vaga convocada pel sindicat Metges de Catalunya que ha començat aquest matí a les 8h i s’allargarà fins dissabte, i que afecta tot els metges interns residents dels centres sanitaris de l’Institut Català de la Salut i dels centres sanitaris concertats amb el Servei Català de la Salut.

“Fer més per menys”

La campana de Boada ha proclamat que “Farem més per menys” i ha reconegut que el repte “dona vertigen” ja que el paper i la tasca del COMT “és força desconegut” per als col·legiats i que per tant el primer que els hi caldrà serà “entendre-ho per donar-ho a conèixer entre la resta amb transparència”.

De fet ha remarcat que un dels objectius serà “aproximar i reduir la distància entre el COMT i els col·legiats i que es deixi servir que el col·legi de metges no serveix per res”. Per altra banda també “estar al costat dels metges, més sol·lidaritat al costat de la població vulnerable, millor comunicació i visibilitzar de tot el que fem i formació per als equips mèdics, específica i transversal que sigui accessible”, entre altres.

D’altra banda lamenta que “no tenim visibilitat institucional, ens hem d’encarregar d’establir els ponts de confiança entre metges i ciutadania, que fins ara no s’ha fet suficientment”.

Boada també s’ha referit a la situació sanitària actual fent una crida a la responsabilitat davant d’un moment crític on els metges estan tensionats i per aquest motiu les vagues en marxa.

PUBLICITAT