Alonso: “És important col·laborar per quan necessitem un relleu, segueixi la solidaritat”

El president del Banc d’Aliments de les Comarques de Tarragona, Eusebi Alonso ha passat pels micròfons del programa “Carrer Major” per parlar de la 13ena edició del gran recapte d’aliments ja en marxa.

Banc Aliments
PUBLICITAT

I és que de l’11 de novembre a l’11 de desembre es poden fer donacions on.line a favor del Banc dels Aliments, seguint el format de la passada edició, marcada per la pandèmia. Aquestes donacions enguany també mitjançant bizum (codi 33596).

Alonso lamenta que no es pugui recuperar encara el format habitual, ja que considera que fa “xarxa” i que ja era una acció integrada en la població en aquestes dates. No obstant, celebra que els nivells de solidaritat es mantinguin, indicant que “és impressionant la solidaritat humana dels últims anys” i que les donacions han anat augmentant any rere any. El president del Banc d’Aliments a Tarragona ha explicat que s’han recollit uns 15.000 kg en els darrers anys més enllà que l’any passat no fos possible assistir als supermercats a donar aliments físics, a causa de la pandèmia. Finalment, Sedano ha remarcat la transcendència de poder ser importants perquè “quan necessitem un relleu, segueixi la solidaritat de la gent”.

D’altra banda, del 19 al 27 de novembre es podran fer donacions de diners a la caixa dels supermercats, les parades dels mercats i enguany s’incorporen també els establiments del petit comerç. En aquest sentit, una edició més serà rellevant comptar amb voluntaris, tal com assenyala Alonso. Tant per a les donacions com per prestar-se a ser voluntari i la informació de tot plegat hi ha a disposició la web granrecapte.com

Un any més es fa una crida a la col·laboració, ja que l’emergència sanitària també ha incrementat la demanda, i el nombre de persones ateses pels Bancs dels Aliments en un 35%.

PUBLICITAT