Anàlisi de l’ajornament de les eleccions fins al 30 de maig

En motiu de l’acord majoritari entre Govern i partits polítics, s’ajornen les eleccions del 14F al 30 de maig, que s’ha confirmat aquest migdia, aquest divendres a Carrer Major hem abordat la decisió que arriba a causa de la situació de l’emergència sanitària, amb Ramon Setó, advocat penalista; Jordi Salvat, periodista i consultor de comunicació; Josep Maria Arias, periodista, consultor de comunicació i professor de la URV; i Fonxo Blanch, filòleg i membre del Centre d’Estudis d’Altafulla.

PUBLICITAT

Els nostres analistes valoren positivament aquesta esperada decisió. Tal com ha assenyalat Setó “les eleccions s’han de realitzar amb òptimes condicions”. No obstant, lamenten que no hagi hagut consens unànime en referència a l‘oposició del PSC “qui més pals a les rodes ha posat” considera Setó. Sobre si suposa o no un perjudici, Salvat indica que “no afavoreix a ningú ja que no es sap en quina situació estarem en aquell moment” tot i considerar que el PDECat tindria més temps per fer conèixer la seva marca. D’altra banda, Arias i Blanc, creuen que l’ajornament afavorirà a una major participació deguda la singularitat de l’ajornament.

A més, indiquen que els programes electorals hauran de girar entorn als efectes de la crisi sanitària i les polítiques socials de recuperació.

PUBLICITAT