“Aquest virus mata i ofega el nostre comerç”

Aquest dilluns l’Ajuntament de Reus inicia la campanya de bonificacions al consum local per incentivar les compres i recuperar la demanda dels consumidors en plena crisi que està patint el comerç local per l’emergència sanitària de la covid-19. A Carrer Major hem parlat amb Meritxell Barberà, presidenta de la Unió de Botiguers de Reus qui veu amb bons ulls aquest tipus d’iniciatives i el suport del consistori i assenyala en un 20 o 30% les perdues i la manca d’ajudes estatals.

PUBLICITAT

Per altra banda hem parlat també amb Salvador Minguella, president de l’Associació de comerciants La Via T de Tarragona qui mosra optimisme i indica que entre els botiguers hi ha situacions diverses des dels que estan facturant com altres estius fins els que tenen una davallada d’entre el 30 i 40%. Minguella fa una crida a que abans de tirar endavant certes decisions polítiques i adminoistratives, “caldria consultar i tenir més en compte les associacions comercials”.

Finalment Florenci Nieto, president de PIMEC Comerç Tarragona i Província, s’ha mostrat força més molest amb la situació indicant que “el comerç de proximitat no pot viure de promeses, ens calen fets” i en aquest sentit ha volgut mostrar una situació i visió més crua de les famílies afectades per la crisi del comerç i l’augment de necessitats, fins al punt de fer crèixer el nombre d’usuaris i demanda a indrets com Càritas. Per tot plegat ha afirmat contundentment que “Aquest virus mata i ofega el nostre comerç”.

PUBLICITAT