Aragonès: “Per captar talent cal que oferim un territori atractiu com per voler-se quedar”

A #CarrerMajor hem parlat amb Miquel Maria Aragonès, president d’ImpulsCatSud, sobre generar, atreure i retenir el talent al territori, arran de la taula d’experts sobre aquesta qüestió que s’ha celebrat aquest matí.

PUBLICITAT

Aragonès fa bon balanç de la taula celebrada destacant i posant en valor aquest talent local amb persones provinents de la universitat i el sector empresarial i sindical, a més del món de l’administració i la societat civil. La trobada ha servit per aportar coneixement i recomanacions per avançar com a territori davant els reptes que es presenten i tenint en compte la poca ocupació i, en canvi, els alts nivells d’atur, especialment juvenil., tal com ha assenyalat.

Aragonès lamenta que hi ha decalatge i falta de comunicació, i encara no hem estat del tot capaços de fer coincidir aquest talent i formació als joves amb les necessitats reals de les empreses, i assenyala Alemanya com a experiència exitosa pel que fa a formació dual. En aquest sentit, considera que hi ha molt a fer i a recórrer.

D’altra banda, comenta que mentre Barcelona està entre la primera trentena de ciutats d’arreu del món atractives o d’interès pels joves per trobar feina i quedar-se, ciutats com Tarragona i Reus estan entorn d’una posició 730. Per aquest motiu considera que cal oferir un territori atractiu des de molts àmbits (econòmic, cultura, de qualitat de vida, etc…) per tal d’atreure aquest talent jove que aposti per la nostra regió i vulgui quedar-se, i per aquest motiu la necessitat d’impulsar una marca com la d’ImpulsCatSud.

Comenta també que tenim un territori amb suficients recursos com per apostar per la sostenibilitat.

PUBLICITAT