Cabada “Si el socorrista et diu que no pots entrar, no pots entrar”

Avui ha passat pels micròfons de Carrer Major José Manuel Cabada, 4t tinent d’alcalde i regidor de Platges, Medi Ambient i Habitatge de l’Ajuntament de Cunit, l’únic municipi de Catalunya que reconeix els socorristes com a agents de l’autoritat.

PUBLICITAT

“Encara que sigui una feina hi ha gent que s’està jugant la vida”, assevera Cabada, que explica que “encara que no tinguin capacitat sancionadora, perquè això només ho pot fer un policia local, davant d’un conflicte o falta de respecte cap al socorrista es considerarà com si ho fos”.

“El socorrista no només està allà com algú que t’hagi de treure de l’aigua, que també, però aquesta és la última de les seves feines”, comenta el regidor, que sentencia que la principal funció del socorrista és “previndre” per tal que això no passi.

“Normalment la gent és bastant sensata i no desobeeix el socorrista o el sistema de banderes, són casos puntuals però que passen cada any”, lamenta el tinent alcalde. “Ja hem posat la primera sanció per gent que s’ha banyat amb bandera vermella i el socorrista va tenir que treure’ls, és a dir, es va haver de jugar la vida perquè no van voler obeïr. Mai s’hauria de donar una situació de rescat en aquestes edats”, sentencia José Manuel Cabada.

PUBLICITAT