“Cada cop menys empreses porten més terres, i el camp cada vegada és més pobre”

Ramon Masip, coordinador del projecte Coopera, pioner a Catalunya, de relleu agrari, ha passat aquest dimecres pels micròfons de Carrer Major, per parlar sobre el projecte Coopera, perquè diversos pagesos i entitats socials del Penedès s’han proposat resoldre “l’envelliment i empobriment” de l’agricultura gràcies a la formació de persones en risc d’exclusió social.

PUBLICITAT

Aquest era l’objectiu amb què va néixer fa dos anys la prova pilot de Coopera, un projecte que ara s’ha consolidat a diversos conreus de vinya, préssec i olivera. I que tot i sorgir al Penedès, la intenció és expandir-se per gestionar camps de tota Catalunya.

Masip ha explicat que Coopera va néixer per “una necessitat del territori, una evolució lògica”, en adonar-se que “s’envellien els socis i tenien dificultat per captar nous socis” i que a la llarga “seria un problema”. També perquè “cada cop menys empreses porten més terres, i el camp cada vegada és més pobre”.

És per això que es va decidir crear aquest projecte que “contacta amb empreses d’inclusió social” i el que fa “és estudiar el banc de terres i veure si alguna d’aquestes terres es pot fer productiva i aportar més al camp català” a la vegada que forma joves i els “dóna l’oportunitat d’entrar al món laboral”.

PUBLICITAT