Carandell “Del Pacte per la Llengua han de sortir polítiques públiques”

Avui ha passat pels micròfons de Carrer Major Rut Carandell, directora de Plataforma per la Llengua, per parlar sobre les propostes al Pacte Nacional per la Llengua de la Generalitat de Catalunya que la plataforma acaba de presentar.

PUBLICITAT

La directora afirma que han analitzat la situació del català des de “diferents eixos” com el les institucions, món acadèmic, àmbit de lleure i associatiu, en relacions internacionals, mitjans de comunicació, xarxes, entre d’altres. “Per cadascun d’aquests eixos plantegem solucions personalitzades”, comenta Carandell, a la vegada que considera que d’aquest pacte “han de sortir polítiques públiques”.

“En tots els àmbits hi ha marge de millora, però es que en algun d’ells el marge és total”, sentencia la directora de la Plataforma per la Llengua, que a la vegada assenyala àrees com la de les relaciones internacionals com dels on “tot està per fer”.

Per altra banda, afirma que la part major dificultat és “fer-se entenedor” quan tens molta informació. A més, també comenta que un dels objectius del Pacte per la Llengua és “combatre sentències polítiques que el que busquen no es defensar drets, sinó canviar decisions del Parlament a través de tribunals”.

PUBLICITAT