Alonso: “A Tarragona necessitem 500 voluntaris pel Gran Recapte d’Aliments”

Aquest divendres i dissabte 25 i 26 de novembre té lloc un any més el Gran Recapte d’Aliments, una gran cita solidària que cada any se celebra en els volts de Nadal. En aquests dies prèvis el Banc dels Aliments i els voluntaris estan de bòlit ultimant tots els detalls però han volgut fer un parèntesi per xerrar una estona avui a Carrer Major.

Pla general de dos voluntaris del Gran Recapte durant l'edició del 2020. Imatge cedida a l'ACN pel Banc dels Aliments.
PUBLICITAT

Hem parlat amb Eusebio Alonso, president del Banc dels Aliments de Tarragona, qui ha destacat que “aquest any és especial pel context social i econòmic amb un abast espectacular” i per això demanen a la ciutadania”que sigui solidaria i participi, perquè aquestes coses només les podem arreglar les persones” alcance tremendo, demanem a al gent sigui solidari i participi, aquestes coses només les podem arreglar les persones

El president treu pit de la tasca que any rere any fa l’entitat i considera que “el Banc aliments ha actuat com un miracle amb una feina extraordinari i més davant de contextos con la guerra d’Ucraïna” una guerra que per Alonso és un implus més per participar en aquesta iniciativa.

Tot i la bona resposta que cada edició té la ciutadania, Alonso creu que encara falta una mica més de conscienciació. “Si nosaltres desapareixem, haurem d’anar amb pistoles pel carrer”. Aquest és l’escenari que dibuixa Alonso si eines com el Banc d’Aliments deixen de funcionar.

Alonso s’ha mostrat molt crític amb el funcionament d’alguns supermercats que ja no permetran el fet de donar aliments i només col·laboraran a través de donacions econòmiques, el que pot suposar fins a un 50% menys de quilograms d’aliments recollits. “D’aquesta manera, només perjudiquen a Banc d’Aliments”.

Pel que fa als voluntaris, el preisdent ha afirmat que encara necessiten fins a 500 persones que ajudin en aquesta edició de el Gran Recapte a Tarragona i fa una crida a tothom que pugui i vulgui col·laborar a participar.

PUBLICITAT