Aymat: “Les queixes en abstracte no serveixen absolutament de res”

Desconvocada la vaga indefinida de transportistes convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport el passat diumenge i que no ha durat ni 48h per falta de suport i segons diuen per ”campanya d’assetjament”. Aquesta vaga s’havia iniciat assenyalant com a protesta l’incompliment per part dels carregadors (clients dels transportistes) de la llei que prohibeix treballar sota cost i la participació gratuïta dels conductors en les tasques de càrrega i descàrrega.

PUBLICITAT

Aquesta reivindicaicó suposava una nova mobilització després de les aturades del mes de març durant 20 dies, que ja van generar greus problemes en la cadena de subministraments. Tot i que en aquesta ocasió no ha comptat amb el mateix recolzament i no tot el sector del transport hi estava d’acord en que fos el moment per aturar l’activitat per les repercussions que això suposa. De fet no comptava amb el suport ni de la CNTC, ni UGT ni CCOO.

Tampoc amb el recolzament de la Federació d’Autotransport de Tarragona (FEAT), segons el seu director, Josep Lluís Aymat, aquesta reivindicació “no es podia catalogar com a vaga ja que no formen part de cap sindicat i no tothom està legitimat per organitzar una vaga d’aquesta gravetat”.

A més, Aymat també ha assenaylat que el context econòmic que viu la societat no és el més indicat per portar a terme una vaga de les característiques que es pretenia.

Segons Aymat “les queixes en abstracte que sostenien aquesta vaga no serveixen absolutament de res” i destaca que “cal denunciar i concretar els incumplidors i utilitzar les eines d’una forma més clara i contundent”.

PUBLICITAT