Del Arco: “Sant Jordi té força més enllà del dia en que se celebri”

A #CarrerMajor hem parlat amb Èric del Arco, president del Gremi de Llibreters de Catalunya, sobre el Sant Jordi 2023 quan tot just falta una setmana per a la seva celebració, enguany en diumenge i amb bones perspectives.

Sant Jordi
PUBLICITAT

Del Arco assenyala que la festivitat té una gran força independentment del dia en que caigui, però en cap de setmana permet una millor celebració i amb major disponibilitat organitzativa per celebrar-ho.

Sobre el tancament de llibreries locals, Del Almo explica que normalment davant aquest tipus de situacions “acaben sorgint nous projectes” donat que és un sector “de mala salut de ferro que demostra ser molt resistent i un espai de cultura que acaban sent força estimant per la ciutadania” i per això els tancament generen impacte.

Davant les novetats digitals, Del Almo ho ha equiparat amb veure un lloc idílic en fotografia i poder-lo gaudir en persona i per tant considera que l’experiència i la tradició tangible sempre o almenys per ara persistirà com per que les llibreries físiques tinguin continuïtat.

PUBLICITAT