Russo: “La tendència ciutadana, davant el creixement de l’habitatge turístic, és marxar”

Aquest dimecres a #CarrerMajor hem parlat amb Antonio Paolo Russo, investigador del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics a la URV, sobre l’impacte del turisme massiu.

PUBLICITAT

Tot just fa uns dies es va presentar a les Cotxeres de Sants a Barcelona un estudi que analitza l’impacte del turisme de masses en 8 ciutat europees. I els resultats no són gaire afalagadors. L’estudi, en què han participat una dotzena d’institucions de set països, ha estat coordinat pel Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics a la URV.

Russo assenyala que a Tarragona ha hagut creixement fort del parc d’habitatge per a ús turístic de 2017 a 2019 i de 2021 fins a actualment, especialment a la Part Alta i els Barris Marítims. Davant aquest creixement hi ha qui se’n beneficia, però reconeix que els ciutadans són els que pateixen les conseqüències en el teixit econòmic i físic de la ciutat, i que la tendència social davant d’aquesta situació és marxar, cercar altres zones menys concurrides.

PUBLICITAT