Arenas: “La millor forma de lluitar contra el càncer és la recerca”

A #CarrerMajor parlem amb Meritxell Arenas, directora del Servei d’Oncologia de l’Hospital Sant Joan de Reus en motiu del proper dissabte Dia Mundial contra el càncer.

PUBLICITAT

Arenas té clar que la millor manera de lluitar contra aquesta malaltia que encara està massa present en la societat és la recerca. “La recerca és l’eina principal per avançar en la curació, és per això que és tan important destinar recursos per estudiar en aquest àmbit”.

A banda de la recerca, segons Arenas “la prevenció segueix sent clau per tractar aquest tipus de malaltia”. I com es pot ajudar a prevenir-ho? “És imprescindible portar una vida sana, no fumar, no beure i no prendre excessivament el sol”, explica Arenas.

Tot i que la paraula càncer segueix causant molta por i tothom té molt present, segons Arenas “segueix faltant consciència per part de la població d’aquesta prevenció”

Per acabar, Arenas ha volgut traslladar un missatge d’esperança a totes aquelles persones que pateixin aquesta malaltia, “que no tinguin cap dubte que estan en bones mans, no cal marxar a Barcelona, al Camp de Tarragona tenim grans professionals”.

PUBLICITAT