Illamola: “La pandèmia ha demostrat que les infermeres podem assumir lideratge”

Recentment ha tingut lloc una trobada entre el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, el CODITA, amb la directora i gerent de l’Institut Català de la Salut a Catalunya, Yolanda Lejardi, per establir línies de treball i de col·laboració conjuntes. Per això hem convidat i saludem a Núria Illamola, vicepresidenta del CODITA.

PUBLICITAT

En aquesta trobada, un dels punts més importants són l’accés de les infermeres a càrrecs directius i de gestió o la infermeria de pràctica avançada, van ser uns d’ells, segons Illamola, “les inferemres estem capacitades per assumir càrrecs de lideratge”.

En termes docents, el reconeixement de les especialitats i també de l’ampliació de places ja que com destaca la vicepresidenta, “ens trobem en una situació de sobresaturació”.

La poca valoració o la falta de reconeixement del sector de la infermeria és un dels temes cabdals i que també van presentar i reivindicar en aquesta trobada posant la tasca dels infermers i infermeres durant la pandèmia de la Covid-19, la qual va demostrar la capacitat de lideratge. Tot i que segons Ilamola la representació dels professionals dels sector ha augmentat i han avançat, “cal seguir lluitant perquè és un camí que va pas a pas i serà llarg”.

La vicepresidenta afirma que són optimistes en quant a la resposta i a les accions del govern després d’aquests punts reivindicatius exposats i destaca que no deixaran de treballar per reforçar aquesta col·laboració i convertir en realitat les seves peticions. “Una crisi sanitaria ha desmotrar que ho desmonta tot el sistema, és per això que hem de lluitar per un sistema sanitari públic i de qualitat a l’abast de tothom”.

PUBLICITAT