Gispert: “La complexitat de tramitació en les subvencions per millorar energèticament els edificis ha reduït la demanda”

A #CarrerMajor hem parlat amb Meritxell Gispert, tècnica de rehabilitació dels arquitectes tècnics del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, sobre les poquíssimes peticions d’ajuda als Next Generation per a la millora d’eficiència energètica d’edificis que s’han fet en un any.

PUBLICITAT

Gispert explica que hi ha hagut molta menys demanda de la prevista i que es tracta d’un sector d’activitat lenta i tràmits complexos.

A la província de Tarragona hi ha més de 115 mil edificis construïts abans de l’any 1981, els susceptibles a rebre aquesta subvenció en la millora de l’eficiència energètica, dels quals únicament s’han pogut començar els tràmits en 23. La xifra és bastant decepcionant, lamenta Gispert, qui assenyala aquesta complexitat de la tramitació i demana que des de l’administració s’ajudi en aquest sentit perquè hi ha una important bossa de diners i s’ha d’aprofitar l’oportunitat.

PUBLICITAT