#CarrerMajor | Especial #DiaMundialDeLaRadio des de Valls

Avui a #CarrerMajor ens desplacem a Valls pel #DiaMundialDeLaRadio on amb diversos protagonistes parlem de ràdio com a eina d’impuls local de diversos àmbits com la societat, la cultura, els esports…

PUBLICITAT

Hem començat amb Jordi Cartanyà, 2n tinent d’alcalde, regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat a l’Ajuntament de Valls. Amb ell hem parlat sobre el projecte de ràdio municipal online amb Ràdio Ciutat de Valls, que celebra el seu 5è aniversari, i sobre la comunicació del Segle XXI. S’hi han sumat també el periodista vallenc de RCValls, David Prats, i Esteve Giralt, president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, posant en valor el paper de la ràdio local i quin és el seu futur.

Qui va ser l’inventor de la ràdio? Aquest debat i altres curiositats sobre la història de la ràdio han estat protagonistes aquest dilluns a la secció dels Tonis amb “Histèries de la ràdio”.

També hem parlat de castells amb Joan Ibarra, president de la Coordinadora Colles Castelleres de Catalunya i amb Joan Ciurana, històric del món casteller, i com la ràdio ha estat i és vehicle per transmetre la passió d’aquesta tradició al nostre territori.

En la mateixa línia, i sobre altres tradicions, hem parlat amb Pere Domènech, presentador del programa Habana Vieja, Havaneres a peu de muralla, a Ràdio Montblanc, i guanyadors del Premi Ernest Morató al Millor programa d’Havaneres de Catalunya 2022.

Pel que fa a la ràdio com a eina de difusió de gastronomia local, com és el cas dels calçots, ens ha acompanyat Rafel Castells, secretari honorífic de la indústria de comerç de la Cambra de Comerç de Valls, i cronista als anys 70 de Catalunya Ràdio i corresponsal a l’Alt Camp.

Durant la tarda hem dedicat espai també a comentar les transmissions esportives a la ràdio, amb Artur Àvila, del programa d’hoquei “Xoc d’estics” de LANOVA Ràdio de Reus, Silvia Román, presentadora del programa ‘Al segon Pal’ de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, i Enric Pujol Cayuelas, periodista de Ràdio Nacional d’Espanya amb trajectòria esportiva.

Finalment, com cada tarda, el programa ha comptat amb la secció dels ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, aquesta vegada posant en valor el Podcast com a eina dinamitzadora d’inclusió social. I per exemplificar-ho ens han acompanyat Xavier Vilalta, de l’Associació la Teulada pel seu podcast sobre el menjador social a Valls, i Roser Roig, del grup de Bioètica i Salut Comunitària, pel seu podcast, “A la Salut!” a RCValls, a més d’Arnau Esteban del podcast LGTBI+ ‘El ram de l’aigua’ a LANOVA Ràdio de Reus.

PUBLICITAT