#CarrerMajor1000 | Passegem pel Carrer Major de Tarragona amb Xavi Mejuto

A l’especial #CarrerMajor1000, Èric Rosique, director de Ràdio Ciutat de Tarragona fa una passejada pel Carrer Major de Tarragona, acompanyat de Xavi Mejuto, guia d’Itinere, per conèixer la història, curiositats i anècdotes d’aquesta via de la Part Alta de la ciutat.

PUBLICITAT

Amb Mejuto em fet un recorregut en el temps per descobrir com era aquest carrer tan emblemàtic de Tarragona segles enrere. Una de les primeres curiositats, i que segons Mejuto, poca gent sap, és que l’actual Plaça de les Cols, s’anomenava Santiago Rosinyol.

“200 metres plens d’història”, així defineix Mejuto el Carrer Major de Tarragona i és que ens remuntem al segle XIII per parlar de les primers passejades en aquest carrer. “Cal destacar que mai ha canviat de nom, des de l’Edat Mitjana és el Carrer Major de Tarragona, a diferencia de molts altres carrers importants de la Part Alta que han anat variant”, explica Mejuto.

El Carrer Major va ser espai de poder, ja que fins el 1860 aproximadament, se situava allí l’Ajuntament, fet que reforçava la importància d’aquest carrer. A més, també va ser lloc de naixement i vivències de molts personatges il·lustres de la ciutat com Antoni Rovira i Virgili.

Així doncs, amb Mejuto hem fet un passeig per Carrer Major i també per la història de la ciutat, que sens dubte, hem descobert que passa per aquests 200 metres de records.

PUBLICITAT