Chartreuse, l’antiga fàbrica de licors

Aquest dijous a l’especial ‘Tarragona del s.XX’ de #CarrerMajor hem parat atenció a una de les fàbriques més importants de l’època a la ciutat, l’antiga fàbrica Chartreuse, anteriorment fàbrica Tèxtil, i actualment seu de l’Escola Oficial d’Idiomes.

PUBLICITAT

Ens hi ha posat en context i explicat la seva importància en ple desenvolupament i industrialització, l’Enric Olivé Serret, catedràtic de la URV i professor emèrit, membre del Departament d’Història i Història de l’Art, a més, autor del llibre ‘Chartreuse de Tarragona. De la fàbrica al convent’.

D’altra banda hem tingut ocasió de fer una passejada per la història i arquitectura d’aquesta antiga fàbrica del Barri del Port, acompanyats de l’arquitecte i historiador, Ramon Aloguin, qui ens ha fet descobrir tot el que amaguen les seves parets a través d’aquest recorregut.

Des dels seus inicis com a indústria i fàbrica tèxtil i el paper clau que va jugar a la ciutat i com va arribar a convertir-se en una fàbrica de licors. Un camí a través de la història que anirem coneixent també a través de l’arquitectura i és que darrere de les parets de l’actual Escola d’Idiomes de Tarragona, hi ha molt per conèixer.

Què signifiquen els símbols que podem trobar a l’edifici? Per què es diu Chartreuse i què significa? Acompanyeu-nos en aquest recorregut de la mà de Ramon Aloguin per conèixer el passat, present i futur d’aquest edifici.

PUBLICITAT