Duque: “A l’esport ens hem de posar petites fites per no decaure i abandonar”

A #CarrerMajor, Raquel Duque, psicòloga general sanitària, col·legiada de la Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i especialitzada en psicologia de l’esport, ens ha parlat sobre què pot fer la figura del psicòleg de l’esport per als esportistes.

PUBLICITAT

Duque assenyala que “la gent es mira molt poc per dins, no és fàcil i costa fer-ho i esbrinar que és el que ens motiva, el que ens mou, el que necessitem” i en aquest sentit és una ajuda la tasca i orientació del psicòleg per agafar el camí.

L’especialista indica que “a vegades les expectatives són molt desmesurades, i cal anar a poc a poc i els objectius han de ser realistes, marcar-nos petites fites, ja que si no als pocs dies decaurem i abandonarem”

A més, en aquest sentit assenyala que els objectius, fites i situació és diferent en cadascú, i, per tant, “cada persona requereix la seva pròpia planificació i no ens podem regir per una genèrica o la d’uns altres”. En intervenció psicològica “tampoc hi ha una pauta vàlida per a tothom”

Per a Duque “l’esport és una eina d’aprenentatge meravellosa”

PUBLICITAT