El COMT reivindica noves mesures en l’Atenció Primària

La doctora Cristina Calduch i la presidenta i secretària de la secció col·legial d’Atenció Primària del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Noelia Rascón han passat pels micròfons del programa “Carrer Major” per parlar sobre la reivindicació del sector l’atenció primària i la publicació del document en el que proposen mesures de millora pel sector.

PUBLICITAT

La doctora Calduch ha assenyalat la importància de la figura del metge de família. “El metge de família és la figura cabdal del sistema sanitari, és l’eix vertebrador de l’Atenció Primària”.

A més, la doctora ha assenyalat la problemàtica del dèficit de les inversions sanitàries. “S’han reduït un total d’un 34% les inversions en l’atenció primària i a llarg termini s’agreujarà la problemàtica”.

A més, la secretària col·legial del COMT, Noelia Rascón explicava que amb la sisena onada, s’ha agreujat la problemàtica als Centres d’Atenció Primària. “Si no resolem les mancances, tindrem un sistema sanitari deficient i que cada cop es vagi debilitant més i s’augmentin les llistes d’espera”.

Des del COMT vertebren les noves mesures de l’Atenció Primària en 4 eixos principals: el professional, l’equip, la relació amb altres àmbits assistencials i el model sanitari cap a la Generalitat de Catalunya.

PUBLICITAT