El Govern pacta ampliar a 191 els sectors que rebran 993,2 MEUR en ajuts directes

Joan Llort, secretari general de la UGT a Tarragona i Florenci Nieto, president de PIMEC Comerç Tarragona i província, han passat pels micròfons de Carrer Major, per parlar de què el Govern ha acordat amb els sindicats i patronals mobilitzar més de 1.000 milions d’euros en ajuts a empreses, autònoms i treballadors en ERTO.

PUBLICITAT

Gran part d’aquests fons, poc més de 993 milions, provenen de la partida d’ajuts directes habilitada per l’Estat destinada als sectors més afectats per la Covid-19 i que l’Executiu ha ampliat a 191.

Els imports seran de 3.000 euros per empresaris que apliquen el règim d’estimació objectiva de l’IRPF i de 4.000 a 200.000 euros en els quals apliquen el règim d’estimació directe i que demostrin haver perdut un 30% de facturació el 2020. A més, es destinaran 60 milions per a empleats en ERTO i treballadors fixos discontinus, que es podran demanar a través d’una declaració responsable i la signatura digital.

El president del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que “un ampli ventall de sectors” es beneficiaran dels ajuts, dissenyats perquè “no es quedi ningú enrere”. “L’objectiu de l’acord és clar: rescatar el teixit productiu de Catalunya i protegir llocs de treball”, ha dit en un discurs al Palau de la Generalitat.

Però… Què pensen de tot plegat sindicats i patronal? Nosaltres ho hem esbrinat tot plegat! No t’ho perdis!

PUBLICITAT