El trentram, important per recuperar les connexions al Camp de Tarragona

Daniel Pi, portaveu de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic i Carlos Montejano, portaveu de la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat, han passat aquest dimarts pels micròfons de Carrer Major perquè just aquest matí han fet públiques les al·legacions que presentaran al projecte del tren-tramvia, el TramCamp. Tot plegat, han dit, per facilitar l’execució del projecte amb canvis que la puguin fer més ràpida i econòmica.

tren tramvia-2
PUBLICITAT

En aquestes al·legacions pretenen que en una fase inicial s’executi el primer tram aprofitant l’antic traçat del Corredor Mediterrani i es creïn connexions cap al sud i cap al nord; que s’adopti l’estàndard tècnic dels nous tramvies a Europa; i que més endavant es desenvolupin línies cap a Tarragona, cap als barris de Ponent, i també cap a Reus.

Pi ha dit que la idea és “recuperar un servei que no s’hauria d’haver perdut mai” i s’ha de fer “com més aviat millor”. Evidentment s’ha de fer “eliminant la barrera arquitectònica de la via del tren” i “integrant-lo més a la ciutat”. A més ha assegurat que si hi ha 80 ciutats europees que ho estan implementant “no pot ser que tanta gent s’estigui equivocant a la vegada”.

Quant a les característiques del tramvia ha explicat que “té coses que no té cap altre mitjà, com que els pots enllaçar entre si” i ha afegit que “qui no el vol és perquè té interessos que aquest projecte no tiri endavant”.

Per la seva banda, Montejano ha dit que “hem de felicitar aquesta proposta a la Generalitat” i que esperen que aquest mes de pròrroga pugui servir per “oferir les possibilitats que té aquest projecte i el que podem arribar a perdre”.

PUBLICITAT