Els petards i les coques tornen a ser els protagonistes de Sant Joan

Avui en l’especial Sant Joan de #CarrerMajor ens hem desplaçat pels carrers de Tarragona i hem parlat amb Albert Cuevas, responsable de la botiga Hipercohete Tarragona.

PUBLICITAT

“El producte estrella són les cebetes, després el ‘xinos’ i cada cop es venen més les bateries”, assenyala Cuevas com els més venuts, encara que també explica que hi ha una gran varietat per escollir. “La gent sempre va a última hora”, comenta que és el més normal, encara que alguna gent també és previsora.

“El tro es continua venent molt, però per sort cada vegada es venen més bateries que són molt xules”, explica el responsable de la botiga, que també explica que productes més originals com ‘el perro cagón’ que l’any passat no van tenir molt d’èxit, enguany ja s’han esgotat. “El que més predomina són les famílies, molts avis pels nets i alguns joves que volen algun producte de tro o traca”, comenta com els perfils que més s’acosten a comprar a la botiga Hipercohete.

A més, Albert Cuevas també és membre de la colla de diables i es mostra il·lusionat davant del correfoc d’aquest vespre, a la vegada que demana a la gent tenir precaució amb el foc durant aquesta revetlla de Sant Joan.

Per altra banda també hem parlat amb Josep González, president del Gremi de Pastissers Artesans de Tarragona. “Encàrrecs només acceptem ja de tradicionals, més específics ja no”, explica González davant les últimes demandes abans de començar.

Per altra banda, reconeix que no entèn perquè la gent sempre fa les compres a l’últim moment: “Jo em pregunto molt sovint el perquè per poder estar més preparat posible. Però no entenc. Senyors que venen a buscar una coca i que la volen per ahir com qui diu”, comenta entre riures el president del gremi de pastissers.

“La més tradicional és la coca de cabell d’àngel. Després la que no porta farcit, que és la típica”, assenyala Josep González com les més demandades. “Depèn del farciment la coca val entre 25 i 30 euros al kilo, algunes se’n poden anar als 35”, explica sobre els preus actuals.

PUBLICITAT