Roigé: “La Pl.Corsini acabarà sent una Pl.de la Font plena de bars i soroll”

Aquest dimarts a #CarrerMajor parlem amb Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona per conèixer l’estat de salut del sector empresarial i comercial de la ciutat, en un moment delicat després de la pandèmia i els efectes derivats per la crisi mundial amb el conflicte a Ucraïna, entre d’altres.

PUBLICITAT

En aquest sentit Roigé reconeix que l’economia i les empreses s’han vist afectades, per exemple pel que fa a l’arribada del gra al Port de Tarragona i el que representa tant per al bestiari com les fàbriques de pinso i treballadors, matèries com el ferro, la pujada de cost en casos com els contenidors, etc. No obstant es mostra optimista i espera de cara a l’any vinent una recuperació, i assenyala que “amb fortalesa i voluntat ens sortirem”.

“Tarragona està deixada i abandonada”

En termes de ciutat, Roigé s’ha mostrat crítica amb el govern actual assenyalant que “confio que hi hagi una renovació a l’Ajuntament i els polítics que entrin s’ho prenguin amb més il·lusió i ganes de treballar per tal que Tarragona no quedi endarrerida”. i és que Roigé considera que “Tarragona està deixada i abandonada” en relació amb Reus.

Entre d’altres, s’ha referit a aspectes que afecten la implantació d’empreses a la ciutat, indicant que l’Ajuntament “poc ajuda pel que fa als permisos” criticant una “lenta burocràcia” i que no hi hagi habitatge per als joves i que aquests hagin de marxar fora, l’allau de projectes que no prosperen i el gran nombre d’edificis sense ús com Tabacalera o Savinosa, o la no implantació encara del tramvia, entre d’altres.

Roigé també s’ha referit al carrer Canyelles, ben proper a la Cambra de Comerç i que recentment s’ha renovat passant a ser de vianants en el seu eix comercial amb la Plaça Corsini. Roigé en canvi s’ha mostrat crítica amb aquesta obra assenyalant que “crec que acabarà sent una plaça de la Font plena de bars i soroll i molèstia per als veïns”. En aquest sentit, comenta les dificultats veïnals per accedir a l’estacionament i als vehicles de càrrega i descàrrega, entre altres aspectes com la gespa donat que considera que “la gent és poc curosa i poc neta”.

Finalment ha celebrat ser la primera presidenta dona de la Cambra de Comerç, una institució molt masculina en els 140 anys de trajectòria de les cambres, el que “ja suposa un pas important, alguna cosa ja ha canviat” ha dit, i ha reconegut que li agradaria tenir continuïtat a les properes eleccions.

PUBLICITAT