Interrogants en el període de preinscripció del nou curs escolar

Aquest dimecres a Carrer Major hem parlat amb Juan Carlos Feijoo, portaveu del sindicat USTEC·STEs (Unió de Sindicats de Treballadors de L’Ensenyament de Cataluña) a Tarragona davant del curs 2020-21, just quan arriba el periode de preinscripcions escolars, enguany sense portes obertes i amb tràmits telemàtics o a partir del dia 19, i amb cita prèvia, de forma presencial en casos justificats per aquelles famílies que ho necessitin.

PUBLICITAT

Feijoo reconeix que hi ha molts interrogants davant de tot plegat i cada dia arriben noves informacions i protocols canviants. També que hi ha gran quantitat de famílies que prefereixen la forma presencial davant d’un sistema telemàtic que no sempre els hi és fàcil i ràpid. i que en aquest sentit s’haurien de donar garanties com també en aquestes diligències presencials pel que fa a mesures de seguretat.

Per altra banda, en relació a la reforma curricular de la Formació Professional del pròxim curs a Catalunya mostren el rebuig a com està plantejada donat el desconcert, la confusió, les desigualtats entre l’alumnat i entre el professorat en una situació tan delicada com la que estem vivint. Consideren que el curs vinent es preveu un curs difícil de gestionar a conseqüència de la crisi Covid-19: reprogramacions, teletreball, distàncies de seguretat, mesures d’higiene, reducció de ràtios, gestió d’espais…

PUBLICITAT