La producció i comercialització del vi a la Tarragona del s.XX

El vi ha estat des de temps romans però tambe al llarg de la història de Tarragona un producte clau en la producció i comercialització en l’avanç econòmic de la ciutat, i especialment al s.XX com hem pogut constatar a l‘especial de #CarrerMajor aquest dijous.

MULLER
PUBLICITAT

D’una banda hem parlat amb Josep Manresa, del Departament Comercial de la fàbrica De Muller, des de la portalada que s’ha mantingut on hi havia la fàbrica, a Plaça dels Infants, a banda d’altres naus i magatzems de la zona. De Muller va ser una familia dedicada a la producció de vi, amb activitat en aquesta zona de Tarragona, i va ser pionera comercial i tecnològicament.

D’altra banda hem anat a visitar la Casa Fontanals i Vidal al carrer Lleó,3, del Barri del Port on trobem un exemple de família benestant i comerciant, dedicada, entre s’altres a la producció del vi, ja des de finals del s.XIX i que actualment té projecte de remodelació per museitzar la casa. Allà hem parlat amb el seu actual propietari de la Casa Fontanals i Vidal, Francesc Gassó, que la va heretar sense ser familiar directe, i amb Àngels Collado, gerent de la DO Tarragona, qui ens ha parlat d’aquesta importancia de la producció del vi al territori i la intenció d’instaurar la seva seu a Tarragona, entre altres possibilitats, a la Casa Fontanals i Vidal on oferir un centre d’interpretació del vi.

PUBLICITAT