La Tabacalera, desenvolupament econòmic de Tarragona al s.XX

A l’especial ‘Tarragona del s.XX’ d’aquest dijous a #CarrerMajor hem parat atenció a La Tabacalera i el que va significar l’antiga fabrica de tabacs en el desenvolupament econòmic de Tarragona en aquella època.

tabacalera
PUBLICITAT

Amb Jordi Piqué, director de l’Arxiu Històric de Tarragona, ubicat actualment a la mateixa Tabacalera, hem conegut els orígens, història i recorregut de la fàbrica i la seva activitat fins que va tancar.

També hem parlat amb  Nicolás Marcos, president de l’Associació d’Amics de La Tabacalera, formada per antics treballadors/es qui ens ha explicat com era el dia a dia i tasca, i el que va suposar econòmicament per a les famílies i treballadors, així com el tancament i les diverses etapes i reivindicacions laborals.

En aquest sentit també hem recollit el testimoni de Mari Carme Puig qui la seva mare Isabel Núñez va ser una de les treballadores que va arribar a encadenar-se a la fàbrica per defensar els seus drets en un moment en que el paper de la dona laboralment estava molt diferenciat respecte els homes.

PUBLICITAT