Llop: “La producció d’hidrogen i amoníac verd és difícilment viable”

A #CarrerMajor hem parlat amb Miquel Llop, membre d’Ecologistes en Acció, sobre l’hidrogen i l’amoníac verd i la viabilitat del projecte de la planta de producció al Polígon químic d’Ercros, que s’ha presentat aquesta setmana i que posen en dubte.

hidrogenverd
PUBLICITAT

Llop assenyala que la possible implantació d’una empresa de producció d’hidrogen i amoníac verd al territori, un producte que es planteja com nou vector energètic, però consideren que tècnicament serà difícilment viable.

Entre d’altres, Ecologistes en Acció, considera entre altres coses que la producció d’hidrogen (H2) i amoníac (NH3) verds es troba encara dins d’un marc normatiu no desenvolupat, que difícilment pot abordar una planificació eficaç i efectiva d’aquest projecte i que ja s’està creant una xarxa de producció d’H2 quan encara no s’han creat les cadenes de consum. Això pot representar una nova bombolla entorn a la producció d’H2 i NH3 verds, propiciada per grans empreses atretes pels ajuts i subsidis multimilionaris de diferents administracions.

Llop explica també que els centres de producció han d’estar el màxim propers possibles dels centres de consum la qual cosa en aquest cas al venir l’electricitat d’un altra Comunitat, no es compliria.

PUBLICITAT