Margalef: “El lloc de Cap d’Equip de la Lluita Contra Incendis a Repsol no es pot cobrir de forma externalitzada”

A #CarrerMajor hem parlat amb Jordi Margalef, secretari de Comunicació del sindicat STR, sobre la denúncia que han fet aquest matí els treballadors de Repsol a Tarragona, que asseguren que pateixen problemes de seguretat a les instal·lacions.

STR Repsol Tarragona
PUBLICITAT

Una cinquantena de treballadors s’han manifestat aquest matí als accessos de la refineria de Repsol a Tarragona denunciant manca personal per cobrir el lloc del cap d’equips de lluita contra incendis de l’empresa al polígon sud i al pantalà. Les funcions són vetllar i coordinar les situacions d’emergència a més de funcions ordinàries com revisió i prevenció, entre d’altres.

Margalef assenyala que hi ha dues persones de baixa i els companys estan cobrint aquests torns treballant 12 hores al dia amb 45 jornades acumulades en els últims mesos, i que caldrà que aquestes hores siguin retornades amb descansos i, per tant, algú que les cobreixi, de manera que el problema s’agreuja i genera inquietuds. A més no consideren idònia la solució d’assumir-ho amb externs a l’empresa sense experiència i sense els hàbits interioritzats, per la qual cosa suposa en un cas d’emergència i seguretat dels treballadors.

Davant les reivindicacions i accions de protesta, el sindicat assegura que l’empresa encara no ha fet cap reacció, i que interposaran una denúncia davant les autoritats competents.
A més, Margalef recorda que els plans d’autoprotecció formen part del sistema nacional de protecció civil des de l’any 2015, estan aprovats per l’administració i són d’obligat compliment.

PUBLICITAT